-->

lørdag 16. januar 2010

Lue og pulsvanter av strikkejakke

Etter nyttår fikk jeg en uimotståelig trang til å rydde i klærne som lå i esker på loftet. En del skal gis bort, og noe kan jeg bruke for å sy om til andre ting.

Hadde blant annet en svart strikkejakke som hadde blitt ganske rufsete etter bruk, men den hadde en del fine detaljer. Så nå har jeg sydd den om til lue og pulsvarmere.
Her har jeg klippet kragen og knappestolpen fra jakken. Som kanskje du ser har begge en dekorativ heklet bord.


Jeg brukte nederste del av ryggen til lue og det nederste av ermene til pulsvarmere.Så klippet jeg knappene av jakken og satte stolpen som dekor på luen. Sydde fast bak/under kanten og klippet ned det overflødige.


På pulsvarmerene brukte jeg kragen for å få en dekorativ kant øverst og langs siden. Slik ble de:

Jeg tror jeg vil tre et silkebånd gjennom i tversømmen slik at de kan strammes litt bedre, og pynte med litt svarte perleknapper.

Det er helt klart at lue og vanter blir mye finere når de strikkes fra bunnen av med pinner, men som et gjenbruksprosjekt var det iallefall artig å prøve dette ut...


Ønsker deg en koselig helg!

7 kommentarer:

 1. Kjempe fint!!
  Klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 2. Så mye fint du har fått ut av en strikkejakke!
  Du er hjertelig velkommen til å være med på trekninga av Selbuvotter på bloggen min selv om du er ny besøkende. Det er noe av det som er spennende når en har en give away, det kommer ofte nye bloggere på besøk. Og da er det morsomt å gå på besøk til de nye bloggene.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Hei.Lua og pulsvarmerne ble kjempe fine.Så lurt med hjenbruk.Du er kjempe flink.Ønsker deg en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 4. Heisann! Skal sei du er kreativ!! Kjekt du stakk innom bloggen min og vil delta i trekniga mi!! Ha ei fin veke.

  SvarSlett
 5. Så smart, også så lekkert resultat!

  SvarSlett
 6. Så flott det ble, og ett supert eksempel på kreativ gjenbruk.
  God helg.

  Klem Ann<3

  SvarSlett